پس از شهادت سردار جاودانه ایرانزمین، سرلشکر احمد کاظمی، روایتی ناگفته از پیشروی سردار کاظمی تا عمق 160 کیلومتری خاک عراق و محاصره و خلع سلاح گروههای تروریستی تحت حمایت صدام را منتشر شد
پس از تحرکات گسترده گروههای تروریستی مورد حمایت صدام در سال 1374، احمد کاظمی به همراه دو هزار نفر از نیروهای زبدهاش، مسئولیت انجام عملیاتی پیچیده و خطرناک را در عمق 160 کیلومتری خاک عراق بر عهده گرفت. او و نیروهایش، با گذشتن از مناطق صعبالعبور کوههای شمال عراق، به شکل غیرمنتظرهای، مقر گروههای تروریستی متجاوز به خاک ایران را که از سوی صدام حمایت میشدند، محاصره کرد. وی در حالی که میتوانست، اعضای این گروهها را نابود کند، به آنان فرصت داد تا بین فعالیت سیاسی علیه جمهوری اسلامی و اقدامات تروریستی، یک راه را انتخاب کنند.
درایت کمنظیر شهید کاظمی، باعث شد تا بدون شلیک حتی یک گلوله، این گروههای تروریستی متزلزل شدند؛ رسانههای بزرگ دنیا، از این اقدام کاظمی به عنوان «عملیات شگفتآور سپاه پاسداران در عمق خاک عراق» یاد کردند.
این اقدام، نظامی ـ سیاسی احمد کاظمی در مرزهای غربی کشور، در مورد نحوه برخورد با نیروهای ضدانقلاب بود که در کشور عراق رفته و از آنجا با کمین علیه نیروها و مردم ایران در مناطق مرزی، باعث کشتار آنان میشدند.
بعدازظهر روز 26 جولای سال 1996، دویست وسیله نقلیه ایرانی به همراه دو هزار نیروی مسلح به سلاحهای سبک و سنگین، از مرز ایران و عراق در منطقه پنجوین گذشته و به سوی کوی سنجق در منطقه اربیل در شمال کردستان عراق ـ منطقهای که در کنترل نیروهای اتحادیه میهنی کردستان عراق بود ـ حرکت کردند. در سحرگاه روز 28 جولای، آنان بر منطقه و کمپهای حزب دمکرات کردستان ایران و همچنین مراکز اداری و مرکز کوی سنجق، مسلط شدند و آنجا را محاصره کردند و به این ترتیب، بیش از سه هزار نفر از پناهندگان و پیشمرگهای کرد در محاصره نیروهای احمد کاظمی، از قرارگاه حمزه سیدالشهدا، قرار گرفتند.
این زمان، احمد کاظمی با ارسال پیامی به این قرارگاه ضدانقلاب، به آنان اعلام کرد: ما اینجا آمدهایم تا شما، اسلحه و مهمات خود را کنار گذارید و اگر به مبارزه سیاسی اعتقاد دارید، تنها در این مسیر گام بردارید و به مبارزه سیاسی اقدام کنید. اگر هم قصد جنگیدن دارید، ما اکنون آمادهایم که با شما مردانه مبارزه کنیم.
گزارشگر بخش جهانی «بی.بی.سی» در 31 جولای اعلام کرد: نیروهای ایران، اردوگاه مخالفان دولت ایران در کوی سنجق را محاصره و پس از دو روز، بدون هیچگونه درگیری، آنجا را ترک کردند و هیچکس آسیب ندید.
در 29 و 30 جولای، خبرگزاریهای فرانسه و «رویترز» نیز از این واقعه نظامی گزارشهایی انعکاس داده و اعلام کردند، به رغم پیشروی 160 کیلومتری ایران در خاک عراق تا منطقه کوی سنجق و رویارویی مستقیم نیروهای ایرانی و پیشمرگهای کرد، هیچگونه درگیری رخ نداده است.
در آن مقطع، احمد کاظمی، یک توافقنامه سیاسی ـ نظامی با رهبران کردهای اردوگاه کوی سنجق امضا کرد که بنا بر آن، قرار شد که آنان از آن پس، اسلحه را کنار گذاشته و دیگر عملیات نظامی انجام ندهند و تنها به فعالیت سیاسی روی آورند. در مقابل، ایران نیز از اقدام مسلحانه علیه آنان خودداری کند.
هنگام بازگشت نیروهای ایرانی به داخل مرزهای کشور، هواپیماهای جنگنده آمریکایی تنها بر فراز منطقه مانور میدادند و شاهد قدرتنمایی نیروهای ایرانی در شمال عراق بودند. نظامیان آمریکایی که نمیتوانستند در این مقطع، حمله نظامی و اقدامی در خور انجام دهند، صرفا به مانورهای نظامی بیثمر بسنده کردند.